Ella De Neve, eerste VLD-vrouw op provincielijst

logo verkiezingen ASSEElla De Neve (36), gewezen eerste schepen van Merchtem, maakt haar comeback in de politiek en krijgt meteen de tweede plaats op de lijst van Open VLD voor de provincie. In 2016 nam ze ontslag uit het schepencollege van Merchtem omdat ze meer tijd wilde vrijmaken voor haar gezin en voor het tuinbouwbedrijf van haar echtgenoot Gunther Van Doorslaer. Ella heeft stevige Merchtemse roots maar verhuisde naar Wolvertem. Gunther is gemeenteraadslid in Meise (ook voor Open VLD).

Bij Open VLD was men blijkbaar nog niet vergeten dat ze in 2012 in Merchtem liefst 1.251 voorkeurstemmen kreeg en daardoor meteen ook de post van eerste schepen. Voor een stemmenkanon werd dus een plaatsje vrij gemaakt op de lijst voor de provincie.

Ella schrijft haar naam net onder die van lijsttrekker Walter Zelderloo en is zo meteen de eerste vrouw op de lijst van Open VLD. Net na haar komt Steven Elpers, die na De Neve eerste schepen werd in Merchtem. Hij haalde in 2012 vanop de vijfde plaats op de provincielijst 3.279 stemmen. Hij moest enkel Walter Zelderloo en Maggie De Block laten voorgaan. Maggie De Block zal ook dit jaar lijstduwer voor de provincielijst zijn.

Ook Roger Heyvaert, gewezen burgemeester van Meise, zal kandideren op de lijst. Hij kreeg de elfde plaats toegewezen.

De provincieraad wordt na de verkiezingen afgeslankt van 72 naar 36 verkozen. Er zullen ook twee gedeputeerden minder zijn. Dat werd zo door de Vlaamse regering beslist.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk