Vermoedelijke stropers betrapt in Neromhof

 

In het gemeentelijk park Neromhof zijn dinsdagavond twee vermoedelijke stropers betrapt. Een buurtbewoner had de mannen met geweren het bos zien intrekken. De politie werd erbij gehaald en een van hen kon worden opgepakt. Hun wapens werden niet teruggevonden. “Die hebben ze waarschijnlijk snel verstopt”, zegt Christian Houthuys van de wildbeheerseenheid Neder-Brabant. Hij legde klacht neer bij de politie. “Nu wordt stilaan duidelijk waarom we hier al eens een dode ree en fazanten aantroffen…”

Het gemeentelijke park Neromhof is een deel van de groene zone aan de oostkant van de A12. Er mag onder geen beding gejaagd worden, maar wel in het aangrenzende bos. In het park en omgeving zitten er wel verschillende reeën, en die zijn uiteraard in trek bij stropers.

Daarmee dat het dinsdagavond even alle hens aan dek was. Een buurtbewoner uit de Neromstraat had via zijn bewakingscamera’s twee mannen zien aankomen en met een geweer op de rug het bos zien inwandelen. Christian Houthuys, jachtrechthouder in Meise onder meer op de percelen grenzend aan het Neromhof, werd erbij geroepen en ook de politie kwam ter plaatse. “Er is nog een derde wagen komen aanrijden. Die chauffeur is meteen beginnen bellen en heeft zich gekeerd. Waarschijnlijk waren ze dus met drie en heeft hij de anderen verwittigd.”

De twee mannen in het park gingen uiteindelijk elk een andere kant uit. Een van beide werd uiteindelijk door de politie opgepakt en even vastgehouden. De andere is mogelijk te voet weggevlucht of werd even verderop opgepikt door een kompaan.

Het gaat om jonge mannen van 20 à 25 jaar. “Eerder op de dag zou er ook al van elders een verdacht signalement over de twee mannen bij de politie zijn binnengekomen.”

De wapens werden nog niet teruggevonden. “Waarschijnlijk hebben ze die snel verstopt. We zijn ‘s avonds nog teruggekeerd met een paar mannen om te zoeken maar hebben niks gevonden. Ook de politie is nog met een speurhond ter plaatse geweest maar ook dat heeft niks opgeleverd.”

“Het is de eerste keer dat we weet hebben van stropers hier”, vervolgt Houthuys. Maar het verklaart wel dat we al een paar keer een dood reetje en fazanten gevonden hebben in de omgeving. Die konden doorboord zijn met een klein kogeltje. Door de zwelling is daar niks meer van te zien als ze al een tijdje dood zijn.”

“Ik heb alleszins klacht ingediend bij de politie. En onze wildbeheerseenheid Neder-Brabant zal zich ook burgerlijk partij stellen.” Houthuys was ontgoocheld dat de vermoedelijke stroper niet werd aangehouden. “Ze zijn waarschijnlijk ‘s nachts gewoon hun goed verstopte wapens gaan ophalen…”

“Er is inderdaad een melding binnengekomen van twee personen die verdachte handelingen stelden aan het Neromhof”, bevestigt woordvoerder Freddy Van Heymbeeck van de lokale politie KLM (Kapelle-op-den-Bos,Londerzeel,Meise). “Een van hen is een tijd vastgehouden. Het onderzoek is nog bezig dus meer kan ik voorlopig niet kwijt.”

De wapens werden dan wel niet aangetroffen, in de wagen werd wel een zak teruggevonden waarin een luchtkarabijn kan gestoken worden en ook bijhorende kogeltjes. Die laatste werden door de politie in beslag genomen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise