Laadpalen e-wagens in gebruik genomen

Eigenaars van elektrische wagens kunnen voortaan ook hun voertuig opladen in Meise. Er werden namelijk twee laadpalen voor e-voertuigen ge√Įnstalleerd, √©√©ntje ter hoogte van de Beaufortstraat in Meise (aan de krantenwinkel) en de andere aan de parking van het administratief centrum in Wolvertem.

Die laatste werd gisteren officieel in gebruik genomen, niet toevallig door oppositieraadslid Roel Anciaux (sp.a-Meise2020). Hij heeft niet alleen zelf een elektrische wagen maar was samen met schepen van Duurzaamheid Paul Van Doorslaer (N-VA) drijvende kracht achter het project. Over de partijgrenzen heen dus en uiteraard in samenspraak met Eandis. ‚ÄúIn het belang van de bevolking en conform de CO2-doelstellingen die Meise zichzelf in het gemeentelijk convenant heeft opgelegd.‚ÄĚ

Opladen kost de gebruiker 0,31 euro per kWh. Ook in 2018 komt er overigens nog een bijkomende laadpaal bij.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise