Charlot (20) geeft les aan Nicaraguaanse kinderen

 

Charlot Verbelen (20) uit Wolvertem heeft er net een ferm buitenlands avontuur opzitten. Ze studeert Ergotherapie aan hogeschool Odisee (Campus Brussel) en voor haar opleiding liep ze stage in een school in Nicaragua. “Ik verbleef in de stad Estelí, waar ik lesgaf op een inclusieve school”, vertelt ze. “Dat betekent dat er heel wat kinderen met een beperking les volgen. Ik heb deze kinderen speciale lessen gegeven zodat ze leren lezen en schrijven. De therapieën die ik gaf waren niet allemaal even effectief omdat je veel op het moment moet uitvinden zonder dat je heel de context kent van het kind. Dit was een uitdaging voor mij maar zodra ik hen beter kende ging het veel beter. Ik mis mijn kindjes van het klasje van profe Fatima dan ook heel hard missen. Het was een hartverwarmend project, waarbij ik met heel wat liefdevolle mensen heb mogen samenwerken…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise