Drie miljoen euro voor 'metamorfose' van Plantentuin

 

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) investeert via Toerisme Vlaanderen bijna 3 miljoen euro in een ‘upgrade’ van de Plantentuin van Meise.

De Plantentuin moet een metamorfose ondergaan om nog meer binnen- en buitenlandse bezoekers aan te kunnen trekken. “Er wordt een nieuw, state-of-the-art bezoekerscentrum gebouwd, dat ook zal fungeren als toeristische uitvalsbasis naar de groene Vlaamse Rand”, legt directeur Steven Dessein uit.

“De polyvalente ruimte ‘de Groene Ark’ zal gebruikt kunnen worden voor onder meer tentoonstellingen. Buiten zullen bezoekers kunnen genieten van nieuwe tuinen: een welkomsttuin, verschillende historische tuinen zoals een romantische moerastuin en een culinaire belevingstuin die aansluit op een restaurant. Tot slot worden ook de laatste twee kassen (nevelwoud en mediterrane vegetatie, red.) gerenoveerd, zodat de volledige vernieuwing van alle 13 kassen na 10 jaar eindelijk afgerond is.”

De vernieuwde Plantentuin moet openen in 2020. Als een unieke toeristische attractie – het grootste serrecomplex ter wereld (!) – moet het bezoekersaantal na 5 jaar verdubbelen tot wel 250.000 bezoekers. “Ik investeer gericht om Vlaanderen als toeristische bestemming naar een hoger niveau te tillen. We gaan bezoekers uit de hele wereld verleiden”, aldus nog minister Weyts.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise