Kleine op- en afritten A12 dicht, op één na

 

Alle kleinere op- en afritten op de A12 tussen Meise en Londerzeel werden na de beslissing van minister Weyts intussen afgesloten door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV. Op één na, die van de Beekstraat, waar onder twee meer bedrijven en een bekend restaurant zijn gevestigd. Er kan dus nog steeds verkeer – in een richting weliswaar – via de A12 naar Imde rijden.

Andere bedrijven langs de A12 kloegen eerder al over het afsluiten van hun ‘oprit’ en het feit dat klanten en leveranciers helemaal moeten omrijden. Dit ruikt dan ook naar ‘favoritisme’. Volgens AWV heeft het daar echter niets mee te maken. “Na overleg met het gemeentebestuur van Meise is gebleken dat, als we deze toegang zouden afsluiten, er niet meer geleverd zou kunnen worden bij de meubelzaak die zich daar bevindt. Voorlopig kunnen we de toegang op die locatie daarom nog niet afsluiten”, zegt woordvoerder Anton De Coster.

Een van de gedupeerde KMO’s langs de A12 is Tip Top Print op de Papenboskant. Zij lieten hun toegang niet zonder slag of stoot dichtmaken en beloofden om het daar niet bij te laten. “Ik heb intussen een onderhoud gehad met de burgemeester”, zegt zaakvoerster Dorine Beeckman. “Hij had net een vergadering gehad met AWV in verband met A12. Er werd beslist om bij de minister een voorstel in te dienen om toch een afrit te voorzien voor de bedrijven van de Papenboskant en Patatestraat. Enkel een afrit dus en geen oprit en dat zien we hier allemaal zitten. Ik ben nu ook bezig een brief te schrijven naar het kabinet om onze vraag te motiveren. Ik ben een positief persoon en ben er zeker van dat als iedereen een beetje meewerkt, we tot een positief resultaat kunnen komen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise