Meise investeert in snelheidsinformatieborden

 

De gemeente heeft twee vaste en één mobiel snelheidsinformatiebord aangekocht. “Vooral het mobiel snelheidsinformatiebord is ‘vernieuwend’”, zegt schepen van Mobiliteit Jonathan De Valck (N-VA). “De bedoeling ervan is om flexibel aan sensibilisatie en handhaving te kunnen doen. Het mobiele bord verzamelt namelijk ook data: de gemeten snelheid per voertuig, de gemiddelde snelheid, hoeveel bestuurders te snel rijden,… en dat maakt dat er samen met de politie kort op de bal kan gespeeld worden. De cijfers komen namelijk automatisch in onze mailbox terecht. Het bord dat op een aanhangwagen staat, kan ook snel verplaatst worden in functie van klachten in bepaalde straten.” Het gaat om een totale investering van bijna 10.000 euro. De vaste borden staan in de Hoogstraat en de Kardinaal Stercklaan. Het mobiele bord staat momenteel in de Slozenstraat.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise