Extra containers voor basisschool Relegem

De gemeentelijke basisschool van Relegem heeft er sinds deze week twee extra klascontainers bij. De containers zijn in afwachting van de nieuwbouw met acht kleuterklassen die klaar moet zijn tegen september 2017.

Vorig schooljaar werden in Relegem al twee klascontainers geplaatst om plaats te bieden aan extra leerlingen. In Zellik en Relegem is het tekort aan plaatsen immers het grootst voor de geboortejaren 2012 en 2013.

Tegen 1 september moest Relegem nog twee extra klascontainers krijgen. Er was nood aan een extra instapklas voor geboortejaar 2014 en daarnaast worden enkele oude klassen afgebroken om plaats te maken voor de constructie van de nieuwbouw.

De nieuwe containers werden bovenop de twee bestaande geplaatst. Momenteel wordt het meubilair geĂŻnstalleerd, nadien zullen medewerkers van de school de lokalen inrichten.

De containers moeten de kinderen onderdak bieden voor langere termijn. De basisschool van Relegem wordt in de toekomst helemaal ontdubbeld, waardoor er tot 2023 ieder jaar een extra klaslokaal nodig is.

De lokalen van de nieuwbouw zullen bijgevolg niet volstaan. Daarom loopt er bij Agion een subsidieaanvraag die op termijn uitkomst moet bieden voor verdere uitbreiding.

Tot dan zullen de huidige containers, samen met de nieuwbouw, nodig zijn om alle kinderen een plaats te kunnen geven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!