Massa snuift sfeer op aan reuzenaronskelk

De reuzenaronskelk, die dinsdagmiddag opengebloeid is, lokt ook deze keer weer een massa volk naar de Plantentuin van Meise, die om die reden ook vandaag nog uitzonderlijk tot 22 uur geopend is.

Maandagavond daagden al 700 bezoekers op voor de bezienswaardigheid en gisteren waren het er voor 18 uur ook al 900. De knol weegt zo’n 30 kilo en de bloem is 2,37 m groot. De mooie bloem is zoals steeds echter slechts 72 uur te zien en verspreidt tijdens die periode een wansmakelijke lijkengeur.

De reuzenaronskelk is een zeldzame plant die in 1878 ontdekt werd in het regenwoud van Sumatra.

Sinds een tiental jaren beschikt de Plantentuin over een kleine collectie van deze planten. Sinds augustus 2008 werden al een vijftal bloeiperiodes geregistreerd. De laatste bloeiperiode dateerde nog maar van maart.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise