Jo Vally officieel ereburger van Meise

Zanger Jo Vally is nu ook officieel ereburger van de gemeente Meise. “Een dag om nooit te vergeten”, glunderde een trotse Vally. Zijn cadeau, een cheque van 1.240 euro, schenkt hij met plezier aan Levedale vzw, een woonvoorziening voor volwassenen met een beperking. “Ik weet dat ze dit kunnen gebruiken.”

In november werd Valère Lauwers, beter bekend als Jo Vally, al gehuldigd voor zijn lied Wolvertem City, een eerbetoon aan de gemeente waarin hij opgroeide. Het ereburgerschap werd toen ook aangekondigd.

De Wolvertemnaar heeft dan ook een indrukwekkend parcours afgelegd. In 1999 vierde hij zijn 20-jarige carrière met een concert in het Antwerpse Sportpaleis. Vally werd de eerste Vlaamse zanger om de muziektempel te laten vollopen. De bijbehorende tv-special ‘Jo Vally in Symfonie’ op VTM lokte meer dan 600.000 kijkers. Intussen kreeg hij al 22 gouden platen, 3 platina platen en 2 triple platina platen. De Wolvertemnaar is dan ook niet meer weg te cijferen uit de Vlaamse showbizz.

Voor zo’n prachtige carrière wordt Jo Vally nu beloond met de titel ‘Ereburger van Meise’. Hij mocht na de gemeenteraadszitting het Gulden Boek tekenen, een prachtige pagina geschilderd door Willy Kerremans en met kalligrafie van Annie Thielemans.

Een hele eer, liet Vally zelf eerder al optekenen. “Enkele jaren geleden waren er al plannen om me tot ereburger te benoemen, maar toen was die eer voor Eddy Merckx weggelegd. Er werd wel steeds gezegd dat ik de titel nog zou krijgen. Dat ik nu naast de ex-wielerkampioen sta, is een hele eer. Naast Merckx ben ik namelijk maar een kleine garnaal, maar toch zijn we beiden maar mooi ereburger en prijkt mijn naam naast de zijne in het Gulden Boek (lacht).”

Het bijbehorende cadeau, een cheque van 1.240 euro, schenkt hij weg aan een zelfgekozen goed doel: Levedale vzw, een woon- en begeleidingscentrum voor volwassenen met een (verstandelijke) beperking. “Ik ken heel wat mensen in Levedale”, legt Vally uit. “Ik heb er al opgetreden en ben er op bezoek geweest. De mensen daar zijn me altijd bijgebleven. Ik weet dat ze dit kunnen gebruiken.”

Danny Vanderstappen, directeur van Levedale vzw, is blij met de gift. “Dit is zeker een hart onder de riem. Jo Vally hoeft zijn cadeau niet weg te schenken, maar wij kunnen de centen alleszins goed gebruiken. Wij zijn ook blij dat er zo nog eens aandacht is voor mensen met een beperking en voor instellingen als Levedale.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise