VIDEO: Heldhaftige zwerfvuilcoach redt spookrijder op A12 in Meise

Luc Larivière uit Meise is zonder twijfel de held van weekend. Zaterdagnamiddag redde de zwerfvuilcoach door een alert ingrijpen, waarbij hij ook zijn eigen leven op het spel zette, twee oudere vrouwen van een tragedie, toen ze met hun auto op de A12 de verkeerde richting namen, tegen het verkeer in.

Het filmpje dat hij hierover op zijn Facebook plaatste werd intussen al enkele honderden keren gedeeld.

‚ÄúToevallig stond mijn camera op omdat ik een gebroken riooldeksel aan het fotograferen was aan de parking van het Neromhof voor de dienst Openbare Werken‚ÄĚ, vertelt hij.

Het oudere duo wilde aan de parking van het Neromhof invoegen op de A12 richting Antwerpen. Dat is daar weliswaar verboden, maar veel bestuurders lappen dat verbod aan hun laars.

Tot zijn verbijstering zag Larivière dat de bestuurster linksaf sloeg, waardoor ze als spookrijder tegen het voorbijrazende verkeer in belandde.

‚ÄúHad ik ze geen driemaal tegengehouden, ze hadden recht onder de tegenliggers gereden. Die bleven maar volle snelheid rijden. Ik ben er mij van bewust dat dit ook voor mij een gevaarlijke toestand was, maar op mijn werk lopen wij alle dagen tussen het treinverkeer en kan ik de situatie heel goed inschatten. Eind goed al goed.‚ÄĚ

De Meisenaar kreeg intussen al talloze felicitaties voor zijn heldhaftig optreden.