78 kandidaat-kopers voor 17 sociale woningen

De negen huur- en 17 sociale koopwoningen in de nieuwe straat ‘Sneek’ werden voorlopig opgeleverd door de Gewestelijke maatschappij voor Volkshuisvesting. De huurwoningen worden vanaf april verhuurd en zijn voorbehouden voor gezinnen met kinderen. Voor de koopwoningen zijn er al liefst 78 kandidaat-kopers.

Het project aan het Heimbeekveld in Eversem bevat 9 huurwoningen met 3 slaapkamers. De woningen zijn voorzien van een stenen vloer, ingerichte keuken, badkamer en garage. Ze beschikken ook over een tuin mét terras en tuinhuis.

“Wie voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, en een gezin vormt met 2 kinderen of 1 kind jonger dan 5 jaar komt in aanmerking”, legt schepen van Wonen Sonja Becq (CD&V) uit.

“Aanvragers die sinds hun geboorte wonen in de gemeente of die minimaal 10 jaar in de gemeente wonen of woonden krijgen eveneens voorrang volgens het gemeentelijk toewijzingsreglement. Ook wie in de laatste 6 jaar gedurende 3 jaar in de gemeente ingeschreven was heeft voorrang op kandidaten van buiten de gemeente. Geïnteresseerden dienen best zo snel mogelijk een aanvraag in bij de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting.”

De rangordelijsten zullen deze maand worden opgemaakt om te kijken wie in aanmerking komt volgens de voorrangsregels bij toewijzing. De woningen worden verhuurd vanaf 1 april 2016.

Het project voorziet ook 17 nieuwe koopwoningen. Deze worden binnenkort toegewezen.

“De indeling van de woningen is gelijkaardig aan de huurwoningen, maar de kopers hebben uiteraard de mogelijkheid om de woning naar eigen smaak in te richten en af te werken. Voor deze woningen is al een inschrijvingslijst van 78 kandidaten. De kandidaten worden momenteel getoetst aan de geactualiseerde inkomenscriteria. Het bezichtigen en toewijzen van de woningen wordt tegen juni 2016 gepland.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise