Wie betaalt de schade aan Merchtemsesteenweg?

Ondanks het feit dat de oorzaak van de wegverzakking op de Merchtemsesteenweg (N211), bij het binnenrijden van Wolvertem-Centrum, is gekend zou het nog wel een tijdje kunnen duren vooraleer de weg hersteld is en opnieuw in gebruik kan genomen worden.

Er is immers de vraag wie de werken moet uitvoeren en wie de centen op tafel zal moeten leggen. Cameraonderzoek heeft uitgewezen dat niet de riolering (eigendom van de gemeente) de aanleiding voor de verzakking vormt. De Watergroep betwist echter dat een gebroken waterleiding verantwoordelijk zou zijn voor de schade. En het Agentschap Wegen en Verkeer wijst naar de gemeente of de Watergroep om de kosten van herstelling te betalen.

Voorlopig blijven de weggebruikers de pineut want zij moeten nu verplicht omrijden.