Beloning voor inwoners die minder verspillen

4.000 ton voedsel wordt er jaarlijks verspild in de regio Zaventem en Vilvoorde. Afvalintercommunales Incovo en Interza willen voedselverspilling een halt toeroepen en zullen inwoners belonen met onder meer kookboeken en workshops.

De actie van Interza en Incovo kadert in de Vlaamse campagne ‘Dertig dagen voedselwinst’, waarbij de Vlaamse overheid inwoners oproept om met zichzelf en met andere deelnemers de strijd aan te gaan om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen.

Deelnemers krijgen tips om hun koop- en kookgedrag beter in te schatten, om te leren koken met restjes en te experimenteren met klassieke en minder voor de hand liggende bewaartechnieken.

Afvalintercommunales Interza en Incovo roepen de inwoners van Zaventem, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kampenhout, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Zemst, Meise, Londerzeel en Machelen op om massaal deel te nemen.

Deelnemers worden door de twee afvalintercommunales extra in de bloemetjes gezet. Zo vallen verschillende kookboeken te winnen. De hoofdprijs is een gratis kookworkshop voor de winnaar en zijn of haar vrienden en vriendinnen. De actie loopt gedurende de maand november.

Inschrijven kan nu al via de site van de actie www.30dagen.be/voedselwinst.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise