Twee ramkrakers Applewinkel opgepakt

Twee van de ramkrakers die vorige week  in de nacht van dinsdag op woensdag toesloegen in een computerwinkel zijn opgepakt.

Bij de ramkraak op de Applewinkel Macsimum werd de toegangsdeur verbrijzeld, en werd gebruik gemaakt van zware wapens. De daders gingen aan de haal met iPads, laptops en iPhones voor een totale waarde van maar liefst 30.000 euro.

‘De buit en twee daders zouden opgepakt zijn, vertelde de politie mij’, aldus de zaakvoerder. Het parket wilde dit nog niet bevestigen.

‘Er is wel een dossier geopend bij het Brussels parket voor een vereniging van misdadigers, en in dit dossier zijn arrestaties verricht waarbij mogelijk een link is met de diefstal in Wolvertem’, aldus Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

Voor de buurt zijn de arrestaties een grote opluchting. De daders gingen immers op een brutale manier te werk. Eén van hen had een oorlogswapen en hield hiermee de wacht op straat terwijl zijn kompanen de winkel leegroofden.

‘De schrik zat er goed in’, aldus een buurtbewoner.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise