Vanya Wellens vertelt over kunstwerken vader Jan

Met een expositie in enerzijds het gemeenschapscentrum de Oude Pastorie in Nieuwenrode en anderzijds Het Cultuurhuis van Meise zet plastisch kunstenaar Jan Wellens de geboorte van zijn tweede kunstboek in de verf.

‘Zien’ schuift, naast grafiek, ook de tekeningen, schilderijen en aquarellen op het voorplan die Wellens in zijn atelier in Vilvoorde schiep. Ook zijn dochter, actrice Vanya Wellens, doet haar duit in het zakje.

Beide tentoonstellingen zijn tot zondag 26 oktober gratis toegankelijk. Op zaterdag en zondag kan je van 14 tot 18 uur terecht in het cultuurhuis aan de Brusselsesteenweg 44/2 in Meise.

Het gemeenschapscentrum aan de Kerkstraat 24 in Nieuwenrode verwelkomt u op maandag, dinsdag en woensdag van 13 tot 16 uur, op donderdag van 13 tot 19.30 uur, evenals op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

Actrice Vanya Wellens, bekend als Femke in de televisieserie Thuis’, verwoordt op zondag 19 oktober in de Oude Pastorie haar kijk op de kunstwerken van haar vader.

Nadien kunnen de aanwezigen tijdens het aperitief met haar en Jan nakaarten. Belangstellenden dienen zich wel vooraf in te schrijven via info@gcoudepastorie.be of 015 71 02 53.

Ook Vilvoorde eert Wellens met een tentoonstelling in het atrium van het stadhuis en dat van 21 november tot en met zondag 7 december .

‘Zien’ telt 128 pagina’s en bevat teksten van Jans dochter Tamara, kunstcriticus Gilbert Putteman en Freddy Thielemans, jeugdvriend van Wellens, en nu ereburgemeester van Brussel.

In de Oude Pastorie en Het Cultuurhuis van Meise koopt u het boek voor 25 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise