Opendeurdag op trage wegen

Dit weekend is het opendeurdag op de bijna 200 trage wegen in ons land. Ook het gemeentebestuur en de milieuraad van Grimbergen doen mee aan de Dag van de Trage Weg en organiseren op zondag 19 oktober een wandeling van 3 kilometer in de Maalbeekvallei.

‘Ook in Grimbergen is het belangrijk om in te zetten op trage wegen’, zegt Ludo Keppens van de gemeentelijke milieudienst.

‘Het zijn binnenwegen die altijd een vlotte doorgang garanderen te voet of met de fiets; je hebt er nooit files. Daarom organiseert de milieuraad een wandeling van ongeveer 3 kilometer die start aan de Tommenmolen en loopt langs de Maalbeek en Liermolen door het nieuwe parkgebied.’

Afspraak op de parking aan de Tommenmolen om 14 uur. Parkeerplaatsen zijn er beperkt maar er is een ruime parking aan de Charleroyhoeve (Lierbaan). Breng bij slecht weer zeker aangepast schoeisel mee.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise