RUP Sancta Maria opent weg naar sociale woningen in Wolvertem

De gemeenteraad van Meise keurde gisterenavond unaniem het ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) Sancta Maria voorlopig goed.

‘Een belangrijke stap in het op relatief korte termijn creëren van zo’n 29 sociale huur- en 14 sociale koopwoningen langs de Stationsstraat in Wolvertem’, zegt eerste schepen Sonja Becq (CD&V).

Het zal echter nog enkele jaren duren voor de bouw effectief start. We werken hiervoor ook samen met Vlabinvest, dat betaalbaar wonen mogelijk maakt voor hogere inkomens.’

Een goedgekeurd RUP bevat stedenbouwkundige voorschriften binnen een afgebakende zone op basis waarvan stedenbouwkundige vergunningen kunnen worden afgeleverd. De procedure werd nog vorige legislatuur opgestart maar nooit afgewerkt.

Sonja Becq: ‘Aan het begin van deze legislatuur hebben we het project opnieuw opgestart en afgebakend.’

‘We zorgen niet alleen voor groene doorkijk en meer ruimtelijk gevoel in de Stationsstraat, maar ook voor een duidelijk samenhangende ordening in een deelgebied van centrum van Wolvertem. Tegelijk zorgen we voor de regularisatie van het kinderdagverblijf Lentetuiltje en mogelijkheid tot uitbreiding én we creëren de voorwaarden voor een sociaal woonproject.’

Aankoop grond

De gemeente Meise koopt ook een stuk grond van de Parochiale Werking Londerzeel om het project zo snel mogelijk te kunnen realiseren.

De kerkelijk overheid schenkt op haar beurt een gedeelte van de toegangsweg naar het kinderdagverblijf Lentetuiltje aan de gemeente Meise in ruil voor een aantal aanpassingswerken.

‘Met deze voorlopige aanvaarding van het RUP zetten we een belangrijke stap in de verdere uitvoering van betaalbaar wonen in onze gemeente. Er volgt nu nog een openbaar onderzoek, waarna het RUP hopelijk definitief kan worden goedgekeurd’, besluit Becq.