Contactkoor voor demente rusthuisbewoners

De dienst animatie van het OCM-rusthuis gaat een contactkoor oprichten. ‘Een contactkoor is een zangproject op maat, met een geschikt repertoire en aangepast aan de mogelijkheden van mensen met dementie’, legt OCMW-voorzitter Herwig Cornelis (N-VA) uit. ‘Mensen met dementie verliezen stilaan vaardigheden en geheugen. Via muziek en zang is het voor hen wel mogelijk om contact te houden met anderen. Het doel van dit koor is om contact, warmte en liefde te stimuleren. En bovenal plezier te maken natuurlijk.’

Het contactkoor komt er specifiek voor het OCMW-woonzorgcentrum Residentie Van Horick. ‘Het wordt opgericht voor onze bewoners met dementie maar ook voor hun familie, vrienden, verzorgenden en buren. Eigenlijk voor iedereen die graag zingt en een warm hart heeft voor  mensen met dementie. ‘

Het contactkoor zal één keer per maand op woensdagnamiddag samenkomen. De juiste data worden nog vastgelegd. Op donderdag 12 september om 18 uur gaat er een infoavond door in dienstencentrum  De Spil, Godshuisstraat 33, 1861 Meise. Iedereen die geïnteresseerd is, is hierop welkom.

Wie hierover vragen heeft kan contact opnemen met de dienst animatie op het nummer 02-892.22.32 of via e-mail: animatie@ocmwmeise.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise