10.000 stappen zetten en tegelijk nuttige lichaamsoefeningen doen, het kan langs de nieuwe Daatmet beweegroute

De nieuwe Daatmet beweegroute start aan café Daatmet in Liedekerke. Langs een parcours van 7,1 kilometer vind je 23 groene bordjes met gezonde bewegingsoefeningen om uithoudingsvermogen, evenwicht en kracht te trainen.

Het traject van de beweegroute werd eigenlijk al in 2022 uitgestippeld door de lokale wandelafdeling Step by Step, opgezet door enkele enthousiaste leden van Liekerk Jogging Team ter gelegenheid van de eerste streekproductenmarkt van supportersclub VKL Daatmet. Ter gelegenheid van de tweede streekproductenmarkt dit jaar en door het korte traject van de wandeling, wilde het Liedekerkse gemeentebestuur de wandeling een permanent karakter geven.

De beweegroute start aan café Daatmet, op de hoek van de Sportlaan en Houtmarktstraat. Tijdens de route van zeven kilometer kom je verschillende groene bordjes met eenvoudige oefeningen tegen om je uithoudingsvermogen, evenwicht en kracht te trainen”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “De oefeningen zijn gemakkelijk en leuk, voor jong en oud. Ze worden nog fijner als je ze samen met vrienden of familie doet. Plezier verzekerd. En mag het wat moeilijker zijn, dan zijn er steeds oefeningen van verschillende niveaus.”

De beweegroute is vrij toegankelijk en je hebt geen sportkledij nodig. Via de website van RouteYou kan je op je smartphone gratis de route vinden. De beweegroute kadert binnen de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. “Met 10.000 stappen per dag trekken we volop de gezondheidskaart. Maar 10.000 stappen is voor velen nog veraf. Weet dat elke stap per dag extra al goed is voor de gezondheid. Wie elke dag een half uurtje beweegt of omgerekend 4.000 extra stappen zet, doet de teller al snel oplopen.”

Topartikels editie Ninove-Dender