Bouw supermarkt en appartementen terug naar af

De vergunning voor het omstreden Lidl-project langs de Affligemsestraat in Liedekerke is opnieuw vernietigd. Natuurpunt Denderstreek trok hiervoor naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Het project zorgt nu al enkele jaren voor beroering in Liedekerke. Een projectontwikkelaar wil er langs de Affligemsestraat een commerciële ruimte, op maat van een Lidl-filiaal, en 32 appartementen ontwikkelen. Maar op het perceel staat momenteel nog geen bebouwing: het is een groen gebied met drassige weilanden en een bosje.

De omgevingsvergunning werd ondertussen al enkele keren toegekend door de provinciale deputatie maar evenveel keer al vernietigd. Nu kondigt Natuurpunt Affligem-Liedekerke een nieuwe episode in het dossier aan. “Na het beroep van de vzw Natuurpunt Denderstreek heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen voor de tweede keer de vergunning voor het bouwen van een Lidl en 32 appartementen vernietigd”, staat te lezen op de Facebookpagina van Natuurpunt Affligem-Liedekerke.

“We hopen dat dit waanzinnig en controversieel project met een verhardingsgraad van meer dan zestig procent in watergevoelig gebied nu definitief begraven zal worden. We roepen het gemeentebestuur van Liedekerke op om nu en in de toekomst bij elke beslissing in dit gebied rekening te houden met de waterhuishouding en het herstel van de ecologische waarde. De beslissingen over de groene inkompoort van Liedekerke mogen niet langer uitbesteed worden aan de ontwikkelaar die de voorbije jaren er alles aan gedaan heeft om het groen in het projectgebied te vernietigen.”

Topartikels editie Ninove-Dender