Theaterstuk lag al 25 jaar in de kast bij regisseur, nu staat toneelkring De Waag ermee op de planken

Vrijdagavond gaat in GC Warande in Liedekerke het stuk De Doodskopvlinder in première. Na drie keer uitstel brengt toneelkring De Waag het stuk in een regie van Edwin Vandermeeren.

Na meer dan 25 repetities zijn de acteurs van toneelkring De Waag klaar voor de grote première van De Doodskopvlinder. Het stuk werd al drie keer uitgesteld waardoor de goesting bij de acteurs, de crew en de regisseur extra groot is. Voor regisseur Edwin Vandermeeren is er zelfs een extra motivatie. “Ikzelf ben afkomstig uit Lembeek waar ik jarenlang speelde en later ook regisseerde bij De Linde. Maar ik ging als acteur en regisseur ook andere oorden opzoeken zoals bij De Moedige Strijders Essenbeek, Weredi Lot, De Paradijsvogels Moerbeke, Kabuiz, enzovoort. Bij het teloorgegane ACTA Sint-Rochus Halle stonden we 25 jaar geleden kort bij de opvoering van De Doodskopvlinder, een stuk van Frans Cools. Door omstandigheden ging deze productie echter niet door”, vertelt de regisseur.

Toen Edwin vijf jaar geleden gepolst werd door toneelkring De Waag uit Liedekerke, moest hij niet lang twijfelen. “Een van de stukken waarvoor ze een regisseur zochten was het prachtige drama De Doodskopvlinder. Ik ben De Waag dan ook heel dankbaar om dit topstuk met dit topteam te mogen realiseren. Het feit dat ik het stuk 25 jaar geleden zelf wou spelen maar wat door omstandigheden nooit gebeurde, is een extra pigment dat deze productie voor mij uniek maakt.”
Het stuk gaat op vrijdag 20 januari om 20 uur in première in GC Warande in Liedekerke en wordt nadien nog gespeeld op 21, 22, 25, 27 en 28 januari. Tickets kunnen gereserveerd worden via de website van De Waag of telefonisch.

Topartikels editie Ninove-Dender