Instapklassen Musicalia krijgen acteur Mark Tijsmans als gastregisseur

De deeltijdse musicalopleiding Musicalia uit Asse heeft acteur Mark Tijsmans aangesteld als gastregisseur voor de instapklassen. Tijsmans zal zowel de kinderen als volwassenen van de beginnersgroep begeleiden.

Laure Ven, de vaste docente van de instapklassen van Musicalia, schittert momenteel in de musical ‘Legally Blonde’. En omdat er bij Musicalia altijd gekozen wordt voor docenten die met hun beide voeten in het werkveld staan, stelde opleidingshoofd Geoffrey Debondt aan Mark Tijsmans de vraag om over te nemen. De acteur die doorbrak in de tv-serie Flikken en nadien al heel wat rollen speelde bij musicals, zal gastregisseur worden van de instapklassen.

“Concreet zal hij in elke beginnersgroep, voor de kinderen van de lagere school in de voormiddag en voor de volwassenen in de namiddag, een spelproject leiden wat bijdraagt aan hun instapjaar binnen onze opleiding en dit zal te zien zijn tijdens de slotvoorstelling Fame eind juni”, legt Geoffrey Debondt uit. “Mark kent onze werking overigens vrij goed. Zo speelde hij destijds zelf de hoofdrol in onze semi-professionele musical Footloose in Capitole Gent en speelden reeds heel wat van onze leerlingen mee in zijn eigen producties bij Deep Bridge omdat ze daar door de audities raakten.”

Wie altijd al heeft willen zingen, dansen en acteren en daarbij les wil krijgen van een bekend acteur, kan zich nog steeds inschrijven bij Musicalia. “Instappen is dit schooljaar nog steeds mogelijk. Wie eens wil proeven van musical, kan altijd eens langskomen tijdens twee gratis proeflessen.”

En wie weet speel je dan eind juni al mee in de slotvoorstelling Fame. En van 31 maart tot 2 april staat Musicalia op de planken van het CC Asse met de musical ‘I love you, you’e perfect, now change’. De cast vertolkt samen zestig rollen en komische typetjes met als doel zo herkenbare situaties over de vurige jacht op liefde en de aanhoudende drang van zoekende vrijgezellen naar een, al dan niet, nieuwe relatie te creëren. Deze OffBroadway musical uit 1996, geschreven door Joe DiPietro en Jimmy Roberts, is in New York meer dan 5.000 keer opgevoerd en daardoor erg geliefd onder de musicalkenners.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk