Nederlands leren kan in Grimbergen op elke leeftijd: twee gratis infosessies op til

In de Vlaamse Rand is de kennis van het Nederlands heel belangrijk om te integreren in de lokale gemeenschap en om meer kansen te hebben op de arbeidsmarkt. Het Agentschap Integratie en Inburgering en het Grimbergse gemeentebestuur bieden eind januari opnieuw twee gratis infosessies aan om anderstaligen te motiveren lessen Nederlands te volgen. Ook lokaal dienstencentrum Ter Borre en de bibliotheek stellen alles in het werk om Grimbergenaren met elkaar en met het Nederlands in contact te brengen.

De gratis infosessies vinden plaats op dinsdag 31 januari 2023 van 14 u. tot 16 u. en van 18 u. tot 20 u. in de lokalen van CVO Semper aan de Grimbergsesteenweg 177 in Strombeek-Bever. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via het gratis nummer 0800 123 00 of op de website www.infonl.be. Wie dit wenst, kan zich tijdens de infosessie ook onmiddellijk aanmelden voor een cursus Nederlands.

“We willen anderstalige inwoners zoveel mogelijk aansporen om Nederlands te leren”, zegt schepen van Samenleven Jelle De Wilde (CD&V). “Daarom werken we voor de promotie van dit aanbod samen met organisaties die in nauw contact staan met nieuwkomers. Iedereen die in 2022 in onze gemeente is komen wonen, informeren we persoonlijk via een laagdrempelige brief. Wonen er mensen in je omgeving die het Nederlands nog niet of nog onvoldoende beheersen? Vertel hen dan zeker over het infomoment op 31 januari en over de taalcursus.”

Inwoners dichter bij elkaar brengen: dat is exáct de doelstelling van lokaal dienstencentrum Ter Borre. Schepen De Wilde: “Wie op zoek is naar een plek om samen met andere inwoners geregeld Nederlands te oefenen, vindt die bij praatgroep Café Combinne. Volwassenen die andere Grimbergenaren willen ontmoeten en in het Nederlands een babbeltje willen slaan over werk, familie, hobby’s, … kunnen er elke donderdagnamiddag (uitgezonderd schoolvakanties) van 13.30 u. tot 15.30 u. terecht.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise