Vrijwilligers blazen nieuwe wind door Liedekerkse Parochiehuis

Een gedreven nieuwe ploeg van vrijwilligers heeft zich aangeboden om een nieuwe wind te doen blazen in het Liedekerkse Parochiehuis. Eind december verwelkomen ze zanger Christoff met een kinderkoor als eerste activiteit.

Sedert de coronapandemie lagen alle activiteiten in het Parochiehuis in Liedekerke stil. Dat er nood was aan een nieuwe uitdaging, was dus duidelijk. Want in de pastorale zone ‘Meander’ is het een van de huizen waar de gemeenschap een ruimte heeft om elkaar te ontmoeten. Daarom ging pastoor Sven Bosmans samen met de zaalbeheerder Robrecht Segers op zoek naar vrijwilligers die wel van een uitdaging houden. Al heel vlug konden ze een gemotiveerde ploeg van enkele vrijwilligers samenstellen.

“Sven Bosmans, Robrecht Segers, Marie-Jeanne Claes, Hedwig De Bruyn, Geert Cobbaert, Marc Bronselaer, Dina Cobbaert en ikzelf zullen instaan voor het beheer van het Parochiehuis”, zegt Michel Asselman. “In het Parochiehuis kan je terecht als je met je vereniging wil samenkomen voor een vergadering of een eetfestijn. Maar je kan er evengoed terecht voor een privéfeest zoals een huwelijk, communie- of verjaardagsfeest. Er is een volledige kookeenheid aanwezig die al deze activiteiten mogelijk maakt. Op een nieuwe website, www.parochiehuizenmeander.be, staat alle nuttige informatie duidelijk opgelijst. Het is de bedoeling om daar binnenkort alle andere parochiezalen van de vzw VPW Asse aan toe te voegen en te promoten.”

De nieuwe vrijwilligersploeg wordt ondertussen ook geconfronteerd met hoge energieprijzen en daarom komen ze dit jaar nog met een eerste activiteit. “Eind december nodigen we zanger Christoff uit voor een kerstconcert met kinderkoor”, zegt Michel Asselman. Concreet zal Christoff op woensdag 28 december om 20 uur in de Sint-Niklaaskerk van Liedekerke optreden samen met het jeugdkoor Scaletta. Het is al de tiende keer dat kerstkoning Christoff tijdens de eindejaarsperiode op tournee trekt met een muzikale mix van kerstklassiekers en liedjes waarin een mooie boodschap zit. Tickets zijn nu al te reserveren via de website van het Parochiehuis.

Topartikels editie Ninove-Dender