3Wplus verwent jobzoekers met glühwein en warme wafels

Met de organisatie van een jobdag nu vrijdag 16 december wil het bedrijf 3Wplus uit Asse minstens een deel van haar vijftien openstaande vacatures invullen. Voor de sollicitanten zijn er warme wafels en glühwein.

Komende vrijdag 16 december is iedereen tussen 14 en 16.30 uur welkom op de jobdag van 3Wplus in Mollem. Het bedrijf heeft een vijftiental functies openstaan en wil er op deze manier verschillende invullen. “Vroeger volstond het om een vacature via de VDAB-site te verspreiden en dan dienden er zich altijd verschillende kandidaten aan”, zegt hr-verantwoordelijke Ann Wattez. “Door de lage werkloosheidsgraad en de vele openstaande jobs in de regio is de situatie nu heel anders. Daarom organiseren we deze jobdag.”

“We willen er meteen de gezelligste jobdag van het jaar van maken. Iedere sollicitant krijgt van ons een verse, warme wafel en een warme drank. Zo komen we meteen in de kerstsfeer en kunnen sollicitanten hun mogelijk toekomstige collega’s al wat leren kennen”, voegt hr-medewerker Heidi De Bolle eraan toe. “En als het kennismakingsgesprek goed verloopt, ligt voor bepaalde functies zelfs een ondertekend contract klaar.”

Voor haar vier afdelingen zoekt vzw 3Wplus nog mensen. “Ons Energiehuis willen we versterken met enkele renovatiecoaches en een energiesnoeier. In deze tijd van hoge energieprijzen is de vraag naar deskundig renovatieadvies sterk toegenomen”, zegt Wattez. “Voor ons sociaal maatwerkbedrijf hebben we een projectverantwoordelijke en een ploegleider nodig. Een extra boekhouder kunnen we ook zeker nog gebruiken. En voor onze kinderopvang zijn we op zoek naar extra begeleiders en coördinatoren.”

Eerder dit jaar organiseerde 3Wplus Kinderopvang al een jobdag voor haar kinderopvanglocaties in de Zennevallei en de Noordrand. En die bleken een succes. “Via deze jobdagen hebben we een tiental nieuwe medewerkers kunnen aanwerven. En dit terwijl de kinderopvangsector kreunt onder het personeelsgebrek”, zegt Wattez. “Het toont aan de jobdagen werken en dat 3Wplus een aantrekkelijke werkgever is.”

De jobdag vindt plaats op vrijdag 16 december van 14 tot 16.30 uur in de burelen van 3Wplus in Mollem (Z.5 Mollem 250, 1730 Asse).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk