Katia Segers neemt ontslag als senator om schepen te worden in Liedekerke

Nu Dirk Lodewijk (Vooruit) op 1 juli zijn schepensjerp aan de kapstok hangt om te genieten van zijn pensioen, kwam er een plekje vrij in het Liedekerkse schepencollege. Dat gaat nu naar partijgenote Katia Segers, die hiervoor ontslag neemt als senator.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 werd Katia Segers verkozen als schepen in Liedekerke, maar omdat ze in 2019 ook werd verkozen als Vlaams volksvertegenwoordiger en aangeduid als deelstaatsenator, kon ze haar mandaat als schepen wegens wettelijke onverenigbaarheid met het senatorschap niet opnemen.

De algemene vergadering van Vooruit Liedekerke heeft Katia Segers op vrijdag 10 juni unaniem voorgedragen als schepen. Maandag werd dat ook bekrachtigd door de nationale partijraad waardoor Segers ontslag kan nemen als senator. In het Vlaams parlement kan ze wel blijven zetelen. In het Liedekerkse schepencollege neemt ze de bevoegdheden van Dirk Lodewijk over: Openbare Werken, Ruimtelijke Ordening en Planning, Woonbeleid, Gebouwen, Patrimonium en Begraafplaatsen en Dierenwelzijn. Zo behoudt Vooruit met ook nog Hans Eylenbosch twee schepenen.

Dirk Lodewijk blijft na 1 juli wel zetelen in de Liedekerkse gemeenteraad en achter de schermen blijft hij zich ook inzetten voor de lokale afdeling. Wie voortaan niet meer in de gemeenteraad zetelt voor Vooruit is oud-schepen Johnny Van Droogenbroeck. Hij had gehoopt om Lodewijk als schepen te kunnen opvolgen maar greep dus naast het schepenambt. Daardoor besliste hij eerder al om voortaan als onafhankelijke te zetelen maar wel de meerderheid te blijven steunen.

Topartikels editie Ninove-Dender