Truc met de tandenstoker

LIEDEKERKE – In de Paardeputstraat in Liedekerke brak er opnieuw brand uit in een garagebox. Het vuur sloeg ook over naar een aanpalende box. Brandweer en Civiele Bescherming konden erger voorkomen. Maar het is al lang niet de eerste keer dat er problemen zijn ter hoogte van de dertig garageboxen in de Liedekerkse straat, die doorgaans gevuld zijn met rommel, werkmateriaal of meubels. Mogelijk werd de brand van gisterochtend aangestoken, maar parket noch politie kon dat bevestigen. Evenmin is het duidelijk of er een verband is tussen de verschillende feiten, en of dat überhaupt onderzocht wordt.

REGIO – De lokale politie vraagt om uit te kijken voor de zogeheten ‘truc met de tandenstoker’. De laatste tijd wordt die op meerdere plaatsen in Vlaanderen vastgesteld. Het gaat om een tactiek waarbij inbrekers een tandenstoker tussen de voor- of achterdeur steken, om dan enkele dagen later te controleren of die er nog altijd zit. Is dat het geval, dan wijst dat erop dat er niemand thuis is, en dat er dus ongestoord ingebroken kan worden. In onze regio waren er al meldingen in Dilbeek, maar inbraken bleven wel uit.

PROVINCIE – Tele-Onthaal zoekt in de provincie Vlaams-Brabant vrijwilligers om de telefoon en de chat te bemannen. Vorig jaar ontving de hulplijn een record van zo’n 122.000 oproepen van mensen met relationele-, gezondheids- of psychische problemen. Iedereen die zich kan inleven in andermans moeilijkheden en openstaat voor andere opvattingen kan vrijwilliger worden bij Tele-Onthaal.  Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze zo’n 4 uur per week beschikbaar zijn. Wie aan de slag gaat bij Tele-Onthaal krijgt ook permanent ondersteuning en vormingen.

Topartikels editie Ninove-Dender