Dieven weg met 30.000 euro schoonheidsproducten

Inbrekers gingen in de nacht van maandag op dinsdag aan de haal met naar schatting 30.000 euro aan dure verzorgingsproducten bij Parfumerie Esthetiek Kaat De Block in Liedekerke. “Ze wisten er perfect de duurste producten uit te kiezen.”

De inbraak gebeurde in de schoonheidszaak Kaat op de hoek van de Beukenlaan en de Eduard Schelfhoutstraat in Liedekerke. De dieven braken binnen via een raam dat enkel bereikbaar is langs een kleine afgesloten binnentuin. Om in die binnentuin te geraken werden enkele jonge boompjes afgeknipt, wellicht met een takkenschaar.

“Niemand van de omwonenden heeft echter iets gemerkt”, vertelt Kaat De Block, die zelf niet in haar winkel woont. “De bovenbuur heeft rond 1 uur vannacht wel iets gehoord, maar niets gezien. Hij ontdekte deze morgen wel dat de hoes van zijn auto was gestolen. Waarschijnlijk hebben de dieven die hoes gebruikt om de buit van de winkel in te doen.”

De Block stelde de inbraak pas dinsdagochtend zelf vast. “Op de oprit lag een verpakking van een van mijn producten, wat ik al verdacht vond, want ik laat hier nooit iets slingeren. Binnen zag ik dat vier vitrinekasten volledig waren leeggeroofd. De moed zakte meteen in mijn schoenen. De daders wisten blijkbaar perfect welke de duurste merken zijn. Het gaat voornamelijk om verzorgingsproducten van Shiseido en Schrammek, alles samen misschien wel 30.000 euro, schat ik. Dat is een zware noot om kraken.”

Opmerkelijk is alvast dat bij het sporenonderzoek door het labo van de politie enkel voetsporen van kinderschoenen werden aangetroffen. Dat lijkt te wijzen op een rondtrekkende zigeunerbende die gebruik maakt van kinderen. De laatste jaren werden zo al diverse zigeunerfamilies veroordeeld die bij inbraken het vuile werk lieten opknappen door hun kinderen.

Kaat De Block heeft al dertig jaar haar eigen schoonheidszaak in Liedekerke, eerst twaalf jaar in de Opperstraat en intussen al 18 jaar op de hoek van de Beukenlaan.

“Ik was nooit eerder slachtoffer van een inbraak. Er wachtte mij deze week net een heel drukke week omdat veel klanten nog wilden komen in de aanloop naar Opperstraat Kermis, komend weekend. Ik zal nu wellicht veel mensen moeten ontgoochelen, want ik heb momenteel nog amper materiaal om mee te werken.”