Nieuwe tunnel station Liedekerke opent eind april

De nieuwe tunnel onder het station van Liedekerke opent eind april. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de bepleistering van de wanden en het dak van de tunnel.

Wegen en Verkeer plaatst in de komende weken nog de openbare verlichting langs de weg. Daarnaast werkt Infrabel verder aan de verlenging van de perrons.

Via de nieuwe tunnel onder de sporen kunnen treinreizigers de perrons rechtstreeks en veilig bereiken via trappen en liften.

Stationsstraat dicht

Na de openstelling van de tunnel verplaatsen de wegeniswerken zich naar de Stationsstraat. Tijdens de werken, die ongeveer drie maanden duren, wordt de Stationsstraat afgesloten voor het verkeer.

Er wordt tijdelijk een omleiding ingesteld via de Affligemsestraat en de Muilenstraat. De exacte startdatum van de werken in de stationsstraat is nog niet bekend. In de komende weken worden deze werken verder besproken met de gemeente Liedekerke.

Na de werkzaamheden in de stationsstraat wordt er gewerkt aan de nieuwe parking aan de kant van Denderleeuw. Dit gebeurt volgens de huidige planning tussen juli en september.

In het najaar starten vervolgens de werken aan de nieuwe fiets- en wandelbrug over het natuurgebied.

Nieuw station

nieuw station liedekerke
Klik op de foto om te vergroten

De NMBS start in april 2016 ook met de bouw van het nieuwe station van Liedekerke. Dat komt aan de kant van het centrum. Het nieuwe, transparante station wordt samen met de ruimere stationsomgeving een aangename toegangspoort tot de gemeente.

In het station komen loketten, een wachtzaal, toiletten en een cafetaria. De aanwezigheid van een cafetaria en de glazen architectuur van het gebouw zorgen bovendien voor de nodige sociale controle en veiligheid.

Cafétaria

De NMBS gaat tevens op zoek naar een uitbater voor het toekomstige cafetaria in het nieuwe stationsgebouw.

Er loopt een marktconsultatie voor de exploitatie van een ‚Äėbrasserie ‚Äď koffiebar ‚Äď broodzaak, warme snack ‚Äď convenience store‚Äô of een combinatie van deze concepten.

Ge√Įnteresseerden kunnen contact opnemen met Andy Bosman van de dienst Concessies via het telefoonnummer 02/525.45.83.