Denderleeuw verkoopt bruine legkippen

Inwoners van Denderleeuw kunnen vanaf maandag 4 april bij hun gemeentebestuur bruine legkippen kopen. Dit nieuwe initiatief komt er naar aanleiding van de duurzaamheidsbeurs ‘Klaar voor hergebruik’, die op zondag 24 april georganiseerd wordt aan het Kasteeltje.

Op zondag 24 april wordt het Kasteeltje en de omliggende parktuin omgevormd tot een beursvloer waar duurzame producten en diensten worden aangeprezen.

Je kan er onder meer naar het Repair CafĂ© of het Geefplein gaan, een demo van een 3D-printer bijwonen, deelnemen aan de workshops insectenhuisjes bouwen, schapen herderen, buitenmeubelen timmeren… Alles staat er in het teken van duurzaam leven.

“Bij de organisatie van de duurzaamheidsbeurs werd ook geopperd om een kippenverkoop te houden”, vertelt Sofie Renders (CD&V), schepen van Milieu en Duurzaamheid. “Kippen zijn namelijk goede afvalverwerkers. Al dit afval hoeft dus niet in je gft-bak. En wat meer is: dankzij je kippen heb je elke dag verse eitjes.”

Uit praktische overwegingen is er geen verkoop op de duurzaamheidsbeurs, maar fungeert de beurs als afhaalmoment van de kippen.

De eigenlijke verkoop start op maandag 4 april en loopt zolang de voorraad van 100 kippen strekt. Je mag als gezin minstens 2 en maximaal 3 legkippen aankopen.

De kippen kunnen enkel aangekocht worden tegen contante betaling van 4 euro per kip bij de financiële dienst in het administratief centrum. Reservering vooraf is niet mogelijk.