U2UK op eerste Plesj Rockt indoor

Het rockfestival De Plesj Rockt in Liedekerke wordt vanaf dit jaar op een nieuwe leest geschoeid. De tweedaagse, die tien jaar plaatsvond op de binnenkoer van het gemeentehuis en muzikaal steeds focuste op tribute-bands van bekende rockartiesten, wordt een tweedaags indoorfestival in het gemeenschapscentrum Warande.

‘We hadden ons steeds voorgenomen om er na tien edities in schoonheid mee op te houden’, zegt Steven Van Linthout, geestelijke vader en drijvende kracht achter De Plesj Rockt.

‘Ons team werd al een dagje ouder, de meesten hebben nu een familieleven en de organisatie van een openluchtfestival met drieduizend bezoekers is niet te onderschatten. We slaagden er steeds in om financieel gezond te blijven, hoewel de kosten en de uitdaging jaar na jaar stegen.’

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want helemaal kappen doet De Plesj Rockt niet.

‘De Sportpaleis-formule van Clouseau bracht ons op een idee om ons festival afgeslankt toch te laten voortbestaan: hetzelfde programma meerdere dagen na elkaar, maar dan indoor. Zo brengen we op vrijdag 26 en zaterdag 27 september een tributeband en een partyband.’

‘Als hoofdact konden we een tributeband van wereldniveau strikken: U2UK. De originele zanger Paul, waarmee ze op hun best waren, is terug, dus moesten we niet twijfelen. Afsluitende feestband wordt AirForce7. We kunnen maximaal twee keer vierhonderd bezoekers toelaten. Snel zijn is dus de boodschap want vol is vol.’

Even voor de duidelijkheid: de foto boven dit artikel is niet U2 maar is wel degelijk U2UK, met Paul Collyer, lookalike van Bono.