As Ijsbergstraat-Doylijkstraat onderbroken

In Dilbeek wordt vanaf 29 april gewerkt aan het kruispunt van de Roomstraat en de Doylijkstraat. Daardoor moet de hele as van Ijsbergstraat en de Doylijkstraat worden onderbroken.

Er wordt een bereikbaarheidsplan voorzien voor de dorpskernen van Sint-Gertrudis-Pede en Sint-Anna-Pede. De werken van Aquafin kaderen in de aanleg van de collector Neerpedebeek die al enkele maanden aan de gang zijn.

Daarvoor moet in verschillende straten nieuwe riolering worden aangelegd. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de wegen volledig te vernieuwen en te zorgen voor degelijke voet- en fietspaden.

Aansluitend op deze werken wordt de mogelijkheid onderzocht om het gedeelte van de Ijsbergstraat tot aan de spoorwegbrug eveneens te voorzien van fietspaden en een nieuw wegdek.

Ook op andere plaatsen in Sint-Anna-Pede wordt intussen naarstig verder gewerkt:

  • De Brouwerijstraat is volledig afgewerkt.
  • De Lossebaan en Kleinveldweg worden momenteel definitief afgewerkt en worden vanaf¬†volgende week terug opengesteld voor alle verkeer.
  • In de Roomstraat worden momenteel de watergreppels gegoten en half mei het fietspad,¬†waarna het wegdek kan aangelegd worden.
  • In de Lostraat wordt begin mei gestart met het doorpersen van de rioolbuizen.
  • In de Rollestraat, tussen Herdebeekstraat en Breugelweg, wordt vanaf 28 april opnieuw verder¬†gewerkt. Er wordt gestart met het maken van de persputten waarna half mei de rioolbuizen¬†kunnen worden doorgeperst.