Werkliedencentrale ‘De Loods’ ingehuldigd

In aanwezigheid van Koen Geens, federaal minister van Financiën, werd zaterdagochtend De Loods, de nieuwe gemeentelijke werkliedencentrale van Liedekerke, officieel geopend.

De nieuwbouw, aan de nieuwe rotonde in van de Pamelsestraat met de Sportlaan, komt in de plaats van twee sterk verouderde gebouwen in de bedrijvenzone Begijnenmeers. Tegelijk worden de groendienst en de dienst openbare werken samengebracht tot een cluster infrastructuur. Liedekerke investeerde drie miljoen euro in de nieuwbouw.

Naast een zeer ruime binnen- en buitenopslag beschikt De Loods over twee kleedkamers – een aparte kleedkamer voor de voorlopig enige vrouwelijke arbeidster – een refter, werkplaatsen voor de elektriciens, mecaniciens en schrijnwerkers, enkele administratieve ruimtes en een bureau voor Peter Breynaert, hoofd van de logistiek.

Liedekerke Net

Burgemeester Luc Wynant (CD&V) kondigde meteen ook de start aan van ‘Liedekerke Net’, een nieuwe dienst die vanaf 1 november instaat voor het klein onderhoud van het openbare domein.

Drie personeelsleden gaan zich specifiek bezighouden met het onderhoud van het groen, de speelpleintjes en de algemene netheid (sluikstorten, zwerfvuil). Liedekerke wil zich zo ontdoen van zijn imago van vuile straten. Aan het project wordt ook sociale tewerkstelling gekoppeld voor kansengroepen.