Studenten HoGent ontwerpen groen speelplein Heuvelkouter

Een groep studenten van de opleiding tuin- en landschapsarchitectuur van de Hogeschool Gent bracht vandaag een werkbezoek aan het gemeentelijke sportdomein Heuvelkouter in Liedekerke. De studenten gaan een ontwerp en een beplantingsplan maken om van het grasplein tussen het zwembad en het voetbalveld een speelplein en pleisterplaats te maken in Liedekerke.

Het project voor ‘speelgroen’ kadert in de komst van het jeugdcentrum, tussen de sporthal en het zwembad, waar de Liedekerkse Chiro en de speelpleinwerking een nieuwe thuis krijgen.

Het project krijgt van Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) een subsidie van maximum 10.000 euro, plus de ondersteuning van de opleiding tuin- en landschapsarchitectuur van de HoGent. Drie groepjes van vier studenten gaan nu de komende maanden elk een voorstel uitwerken.

Voor jong en oud(er)

Eind oktober of begin november komt er eerst nog een inspraakmoment waar jonge en oudere Liedekerkenaren hun eigen ideeën kunnen meegeven voor het plein.

‘Het moet inderdaad een pleisterplaats voor alle Liedekerkenaren worden, van klein tot groot’, zegt schepen Katia Segers (SP.A). ‘Er is ruimte voor speeltoestellen voor de jeugd, maar ze mogen niet overheersen. We denken ook aan een zonneterras bij een toekomstig cafétaria, een hangplek voor jongeren, maar ook de chiro moet hier haar activiteiten kunnen ontplooien.’

Bij het ontwerp moet ook aandacht zijn voor het natuuraspect.

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...