Dilbeekse scholen versterken stedenband Stellenbosch

De Dilbeekse middelbare scholen Regina Caeli en Don Bosco gaan een uitwisseling aan met twee scholen in achtergestelde buurten in Stellenbosch, de Zuid-Afrikaanse gemeente waarmee Dilbeek een stedenband heeft.

De deelnemende leerkrachten aan de scholenband engageren zich voor een langdurig engagement om, naast kleinere projecten, samen het educatieve aspect te verbeteren.

Tijdens de herfstvakantie vertrekken twee leerkrachten van Regina Ceali, Katrien Moonen en Griet Du Bois, samen met twee leerkrachten van Don Bosco school, Veerle Van Geel en Hilde Janssens, onder begeleiding van Piet Walravens, voor een kennismakingsweek naar Stellenbosch. Er is ruimte voor les volgen, opvolgen van activiteiten in het kader van de stedenband en het verkennen van de woonomgeving van de leerlingen.

Dilbeek heeft sinds 2002 een overeenkomst met de Vlaamse gemeenschap om ontwikkelingssamenwerking in de gemeente te ondersteunen. Door deze stedenband, een onderdeel van de overeenkomst, ontvangt Stellenbosch subsidies om jeugdwerking in de wijk Groendal te ondersteunen.

Meer info op www.dilbeekstellenbosch.blogspot.com