Tweede RakkerRun in Kasteel van Gaasbeek

In en rond het Kasteel van Gaasbeek vindt op zaterdag 12 september de tweede editie plaats van de RakkerRun, met dit jaar als ondertitel ‘Kasteel Trail’.

Het parcours loopt rond en  door het Kasteel van Gaasbeek. Met een 5 en een 10km, een duoloop voor  kinderen van ’t Rakkertje en aangepaste afstanden voor kleuters en  kinderen tot 12 jaar, is er voor ieder wat wils.

Het hoofddoel blijft om van de RakkerRun een leuke, familiale jogging te  maken en tegelijk sport, toerisme en cultuur in één beleving te verenigen.

De organisatie is in handen van de ouderraad van ’t Rakkertje, de  gemeentelijke basisschool van Lennik.

Het programma van de RakkerRun KasteelTrail Lennik kent 2 wedstrijden: 5 km en 10 km (start om 15.15uur).

Daarnaast is er ook een voorprogramma voor de kleuters. Zij  kunnen deelnemen aan een parcours van 400 meter, kinderen onder de 10 jaar lopen 1.200 meter (start om 14 uur).

Speciaal voor de leerlingen van de organiserende school (GBS ’t Rakkertje) is er  een DUO-Run van 2 km (start om 14.30 uur). Ze lopen deze afstand samen met  mama, papa, oma, opa, tante,… Ze blijven hiervoor wel aan elkaar “verbonden”.

Inschrijven voor de wedstrijden van 5 en 10 km kan via de website  www.rakkerrun.be tot 1 september. De inschrijvingen zijn om organisatorische  redenen beperkt.

De beschikbare borstnummers zullen zonder twijfel erg gegeerd  zijn, dus tijdig inschrijven is de boodschap. Inschrijven voor de overige loopnummers kan enkel op de dag zelf.