Volkscafé uit Eizeringen tweede beste biercafé ter wereld (+ video)

RateBeer, één van ‘s werelds belangrijkste internationale bierwebsites, publiceerde zaterdag de RateBeer Best 2014-lijst met de beste cafés, brouwertapzalen, bierrestaurants en bierwinkels ter wereld.

Ratebeer omschrijft deze plaatsen als ‘top places to have a beer’. Deze awards weerspiegelen de prestaties van de handelszaken in 2014. In totaal werd aan 19 Belgische handelszaken een gouden medaille toegekend.

Op dit ogenblik staan er in de top-50 van de beste bierbestemmingen ter wereld acht Belgische adressen (zie www.ratebeer.com/places/top-rated).

Restaurant Akkurat uit Stockholm voert de wereldranglijst aan, gevolgd door het Vlaams-Brabantse volkscafé ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ (Eizeringen) dat op één jaar tijd van de zestiende plaats naar nummer 2 klom.

Biercab uit Barcelona is derde en Mikkeler & Friends (Kopenhagen) vierde. Het Antwerpse cafe Kulminator vervolledigt de top-5.

De zes andere Belgische adressen in de top-50 zijn De Heeren van Liedekercke (nr. 15), Chez Moeder Lambic Fontainas (21), Cantillon (27), Chez Moeder Lambic Saint-Gilles (28), ’t Brugs Beertje (30) en brouwerij Alvinne (42).

  • In de categorie ‘beste café’ krijgen vijf Belgische zaken een gouden Ratebeer 2014-award: Kulminator, In de Verzekering tegen de Grote Dorst, ’t Brugs Beertje, Chez Moeder Lambic Saint-Gilles en Chez Moeder Lambic Fontainas.
  • In de categorie ‘best brewer tap room’ vielen Cantillon, Alvinne, De Dolle Brouwers en brouwerij 3 Fonteinen in de prijzen.
  • In de categorie ‘beste bierrestaurant’ vielen naast De Heeren van Liedekercke (Denderleeuw) ook Nüetnigenough (Brussel), Le Bier Circus (Brussel), restaurant 3 Fonteinen (Beersel) en ’t Hommelhof (Watou) in de prijzen.
  • In de categorie ‘beste bierwinkel’ kregen vijf Belgische handelszaken een gouden award: Dranken Geers (Oostakker), Mi-Houblon (Aarlen), het Oude Schooltje van de Struise Brouwers (Oostvleteren), de Gentse drankencentrale De Hopduvel en bierhandel Willems & Zoon (Grobbendonk).

Sinds 2002 worden de RateBeer Awards jaarlijks uitgereikt. Ze weerspiegelen de prestaties van de voorbije 12 maanden. Deze prijzen worden algemeen beschouwd als één van de belangrijkste prijzen in de bierwereld.

De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers, die naar aanleiding van hun bezoek aan een handelszaak een waardering geven via de Ratebeer-website.