Lennik, Merchtem, Opwijk en Roosdaal door naar Slimste Gemeente (+ video's)

Tv-zender Vier maakte de finalisten bekend van ‘De Slimste Gemeente 2014’. De gemeentelijke ploegen stoten, samen met hun burgemeester, door naar de uitzendingen vanaf begin 2014 gepland.

In onze regio mogen alvast de burgemeesters van Lennik, Merchtem, Opwijk en Roosdaal beginnen blokken.

Ninove, Sint-Pieters-Leeuw en Grimbergen, die ook een quizploeg hadden geselecteerd, overleefden de selecties niet.

Lennik

Open VLD-burgemeester Irina De Knop is de pittige aanvoerder van team Lennik. Haar medespelers zijn Benedict Bernolet en Tom Van Cutsem.

Tom was een studiegenoot van de burgemeester, en zat met haar in de jeugdraad. Hij wordt in maart voor de tweede keer vader.

Bedenedict heeft ook twee kinderen, en verhuisde nog maar enkele jaren geleden uit Brugge om zich in de gemeente te vestigen.

Merchtem

Merchtem wordt dit jaar vertegenwoordigd door Marie Rose Van Den Bossche en Koen Van den Borre.¬†Marie-Rose is moeder van drie twintigers. Koen pikt in zijn vrije tijd graag een quizje mee met zijn ploeg ‘Tafel Tsjeeven’.¬†

Vragen of hij gestemd heeft op hun kapitein, Open VLD-burgemeester Eddie De Block, lijkt overbodig.

Opwijk

De hoop van Opwijk is deze keer gevestigd op Bart Smet en Leslie Dehauwere. Bart is payroll manager bij een IT-bedrijf, en gaat in zijn vrije tijd graag quizzen.

Leslie is bankbediende en vult haar vrije tijd met ‘creatief prullen’.¬†Ze is ook de schoondochter van hun kapitein, Open VLD-burgemeester Albert Beerens.

Roosdaal

Roosdaal rekent deze keer op Magali Van der Haegen en Kristof Cooreman. Magali woont nog geen jaar in de gemeente.

Kristof is fractiemedewerker bij de provincie en zit ook voor N-VA in de oppositie van de gemeenteraad. Benieuwd wat dat gaat geven met CD&V-burgemeester Christine Hemerijckx.