Hugo De Greef maakt haalbaarheidsstudie cultuurzaal

Cultuurexpert Hugo De Greef van vzw De School van Gaasbeek voert de haalbaarheidsstudie uit naar een nieuwe culturele infrastructuur in de Zuidwestrand.

‘De Greef heeft de nodige expertise in huis om een dergelijke studie op een professionele en onafhankelijke wijze tot een goed einde te brengen’, stelt het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw.

De Greef krijgt voor de opdracht de steun van eren aantal andere mensen van De School van Gaasbeek.

Hugo De Greef was in het verleden onder meer directeur van het Kaaitheater en hij was eveneens intendant van Brugge Culturele Hoofdstad 2002. Tot voor kort adviseerde hij Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Cultuur, over het uitwerken van een duurzaam Internationaal Cultuurbeleid.

Overlegmomenten

Op vrijdag 22 november organiseren de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Lennik een overleg met de overige 14 gemeenten uit de regio Pajottenland-Zennevallei in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw (Pastorijstraat 21 te Sint-Pieters-Leeuw).

Op maandag 25 november om 20 uur hebben de organiserende gemeenten vijf interessante gastsprekers uitgenodigd in de Merselborre, zodat alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw en Lennik, die de studie van nabij willen volgen, de komende maanden kunnen deelnemen aan het inspraaktraject.

Iedereen is welkom om deze eerste sessie bij te wonen en, via de gastsprekers, inzichten op te doen.

Het eindrapport moet klaar zijn tegen begin maart 2014.