Vier trekkers gaan in vlammen op op industrieterrein: politie onderzoekt brandstichting

In de Kleinewinkellaan in Strombeek-Bever (Grimbergen) zijn in de nacht van maandag op dinsdag vier trekkers uitgebrand. Uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige blijkt dat het om opzettelijke brandstichting zou gaan. Het onderzoek loopt.

De oproep kwam binnen rond 3.15 uur via een bewoner van het nabijgelegen Haneveld die het had over meerdere ontploffingen. “Ter plekke bleek het niet te gaan om een gebouw maar om vier trekkers die in brand stonden”, zegt brandweerwoordvoerder Wouter Jeanfils van de zone Vlaams-Brabant West. “Het vuur was snel onder controle, de nabijgelegen panden konden gevrijwaard worden. De brand was ontstaan aan één trekker en is dan overgeslagen naar de andere drie die ernaast stonden.”

Korpschef Jurgen Braeckmans van de politiezone Grimbergen bevestigt de feiten. “We zijn ook de camerabeelden van de nabijgelegen firma’s aan het onderzoeken.”

Het parket Halle-Vilvoorde werd gecontacteerd en een branddeskundige werd aangesteld. Die kwam intussen ter plaatse en deed onderzoek van de site onder meer met behulp van een drone. Omdat een van de trekkers terug begon te smeulen, werd ook de brandweer opnieuw opgeroepen om na te blussen. De trekkers werden door een firma geleaset. Aan een van de vier zou de laatste tijd ook gewerkt zijn volgens een buurtbewoner.

“Uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige blijkt dat het om opzettelijke brandstichting zou gaan”, laat parketwoordvoerster Ingrid Moriau weten. “Het onderzoek loopt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise