19 kindjes geëvacueerd uit kinderdagverblijf: “Microgolf was beginnen roken”

De hulpdiensten werden woensdag in de voormiddag opgeroepen naar kinderdagverblijf Koning Lo op de Koningslosesteenweg in Strombeek-Bever omwille van ernstige rookontwikkeling. Die bleek afkomstig van een microgolf. 19 kindjes werden preventief geëvacueerd door de verantwoordelijken. Niemand raakte gewond.

Iets na 10 uur rukten brandweer, politie en ambulances uit naar Koning Lo. “Er was iets op een microgolf blijven staan en daardoor is die beginnen roken, zo bleek achteraf”, vertelt Nele Macharis, teamleidster Kinderopvang van 3W Plus, dat het kinderdagverblijf beheert. “Omdat eerst ook niet duidelijk was waar de rook vandaan kwam, hebben we onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd. De kindjes werden meteen geëvacueerd maar niemand is bevangen geraakt door de rook of gewond geraakt.”

De ouders van de kinderen werden meteen verwittigd. “De meeste zijn intussen opgehaald. De anderen worden opgevangen in kinderdagverblijf SAM in de Sint-Jozefsschool, waar nog wat plek is.” De brandweer is nog volop bezig met het verluchten van het pand. “Maar donderdag gaan we zeker terug kunnen openen.”

Foto: Google Street View

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise