Heropening brug Humbeek na aanvaring voorzien op 31 oktober

De brug in Humbeek die op 29 juni ernstig beschadigd raakte na een aanvaring door een binnenschip, zal naar verwachting in de avond van 31 oktober opnieuw kunnen openen. Dat heeft De Vlaamse Waterweg laten weten. Het zal dus vier maanden duren alvorens de herstellingswerken voltooid zijn.

Op 29 juni was een binnenschip, geladen met zand, op volle kracht tegen de brug aangevaren. Er vielen geen gewonden, maar de brug raakte zwaar beschadigd en verschillende elektriciteitskabels werden afgerukt. Daarna werd het brugdek weggehaald, om het te kunnen herstellen in een atelier.

Nu de herstellingswerken vorderen, kon De Vlaamse Waterweg een betere inschatting maken van de verwachte heropeningsdatum: die is op dit moment gepland op 31 oktober omstreeks 22.00 uur.

Tussen 26 oktober en 31 oktober wordt het brugdek weer op zijn plaats geschoven en gemonteerd. Voor het scheepvaartverkeer is er dan geen doorgang mogelijk. Vanaf 22.00 uur op 31 oktober mogen schepen weer passeren. Omdat er dan wellicht veel verkeer zal passeren, zal de brug regelmatig geopend moeten worden.

De volgende maanden blijft het omleidingstraject voor wegverkeer via de E19, de Brusselse Ring en de A12 van kracht. Ook fietsers blijven de omleiding volgen. De veerdienst, die een week na het ongeval van start ging, blijft nog tot de heropening van de brug varen tussen 05.30 uur ‘s ochtends en 22.30 uur ‘s avonds.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise