Jong talent Brecht Berteloot laat Disneyproducties herleven op beiaard

De Beiaardvrienden Grimbergen bieden ieder jaar jonge beiaardiers de gelegenheid om van zich te laten horen. Dit jaar is op 7 mei de jonge adjunct-beiaardier van Brugge, Brecht Berteloot, te gast.

Brecht Berteloot (°2001) begon al vroeg met beiaardspelen en behaalde vorig jaar zijn diploma aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen. Ondanks zijn jonge leeftijd werd hij hetzelfde jaar nog in Brugge aangesteld als adjunct-stadsbeiaardier. Daarnaast volgt Brecht momenteel een masteropleiding Taal- en Letterkunde Engels-Nederlands aan de KU Leuven en The University of Oxford.

Het concert belooft een feestelijke optocht van bekende nummers te worden: op het programma staat uitsluitend muziek uit Disneyproducties. Nostalgie verzekerd voor jong en oud. Het concert begint om 16.30 uur. Voor de gelegenheid wordt de abdijtuin opengesteld voor publiek. Hier zal ook een groot videoscherm opgesteld staan, waarop de verrichtingen van de beiaardiers te volgen zullen zijn. Het concert wordt ook gestreamd op Facebook.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise