Bib viert 50-jarig bestaan met spaaractie, expo en digitale quiz

In 2023 is de bib van Grimbergen 50 jaar jong. Al 50 jaar lang zorgt de bibliotheek dus voor leesplezier, ontdekking en ontspanning voor jong en oud. Dat gaat het personeel samen met de bezoekers vieren met een leuke spaaractie, een expo en een digitale quiz in samenwerking met Cc Strombeek, dat ook 50 jaar wordt.

“Onze Grimbergse bibliotheek bestaat al 50 jaar en daar mogen we trots op zijn”, zegt Cultuurschepen Philip Roosen (N-VA). “Op dinsdag 26 december 1972 opende de bibliotheek van Grimbergen officieel voor het eerst haar deuren met een openingsreceptie. Maar de werkelijke werking ging maar van start in januari 1973. Dit jaar vieren we de verjaardag met veel leesplezier en boeiende activiteiten. Daarna doen we dan gewoon verder, met speciale aandacht voor leesbevordering, digitale geletterdheid en plaats voor ontmoeting.”

Sinds maart 2023 kan je aan de balie je unieke ’50 jaar bib Grimbergen spaarkaart’ ophalen. Daarop vind je 5 opdrachten die je kan voltooien in ruil voor stickers. Door deel te nemen, kan je leuke gadgets bij elkaar sparen. Een hoofdprijs wordt verloot onder de mensen die een volle spaarkaart inleveren tegen 1 november 2023.

Voor de jongsten onder ons is er een leuke boekenbingo. Zij ontdekken de boeken in eenzelfde rij en roepen heel luid “BINGO!”. Breng de kaart voor 1 juli 2023 binnen voor een leuke prijs. Vraag ernaar aan de balie.

Van april tot en met oktober 2023 is de bibliotheek niet enkel een plaats voor boeken, maar ook een exporuimte waar je de geschiedenis van de bibliotheek kan ontdekken. Volg het pad door de bib en ontdek op verschillende plekken belangrijke momenten en foto’s van vroeger en nu.

Tenslotte is er op 6 mei om 20 uur ook nog een digitale quiz in samenwerking met Cc Strombeek. “In deze spannende quiz gaan we de deelnemers op de proef stellen met boeiende vragen over de laatste 50 jaren”, zegt bibliothecaris Vanessa Van Linden. “Er ligt extra nadruk op literatuur, muziek, dans, toneel en verfilmingen. De quiz verloopt digitaal met de eigen tablet of smartphone in teams van maximaal 4 personen. Vermits ook het Cultuurcentrum Strombeek dit jaar haar 50-jarig bestaan viert, laten we de quiz samenvallen met het feestweekend van het CC.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise