Trooststoelen kleuren vijf kerkhoven

Voor mensen die een geliefde zijn verloren, is de winter een extra koude periode. Een bezoekje aan het kerkhof kan troost bieden. Voortaan vind je op elke Grimbergse begraafplaats twee zogenaamde ‘trooststoelen’. Zo kan je alle tijd nemen.

Op de vijf Grimbergse begraafplaatsen werden recent telkens twee trooststoelen geplaatst. Een trooststoel is een makkelijk verplaatsbare kleurrijke stoel waarop het bordje ‘trooststoel’ bevestigd is. Bezoekers van het kerkhof mogen deze stoelen verplaatsen naar het graf waarbij ze willen zitten. Zo kunnen ze rustig de tijd nemen en wordt een bezoek fysiek iets aangenamer.

Hoewel orde en netheid op de begraafplaatsen heel belangrijk zijn, hoef je deze trooststoelen niet terug aan de ingang te zetten. In het midden van het kerkhof vallen ze immers nog beter op.

“We hebben gekozen voor twee kleurrijke, lichte trooststoelen”, zegt schepen van Welzijn Jean-Paul Windelen (N-VA). “De felle kleuren zijn een bewuste keuze: we willen de zwaarte van de omgeving milderen en hopen zo een beetje troost te bieden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise