Bijna 670 extra schoolbanken in Vilvoorde en Grimbergen

De Vlaamse Regering investeert in extra schoolbanken in Vlaams-Brabant. In Vilvoorde komen er de komende twee jaar 488 plaatsen bij, in Grimbergen 180.

Heel wat steden en gemeenten in de Vlaamse Rand worstelen met een veranderende demografie. De nood aan bijkomende schoolcapaciteit vormt daarbij een grote uitdaging. In verschillende steden en gemeenten is er in de toekomst nood aan extra schoolbanken. De capaciteitsmonitor dient als leidraad voor de investeringen in extra capaciteit. Die toont aan waar tegen schooljaar 2027-2028 een tekort wordt verwacht. Daarom focust de Vlaamse Regering bij de bouw van nieuwe schoolgebouwen in de eerste plaats op het secundair onderwijs, omdat de noden daar het hoogst zijn.

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) creëert nu 2.056 extra plaatsen in Vlaams-Brabant, waarvan 901 in het basisonderwijs en 1.155 in het secundair onderwijs. “We investeren daarvoor de komende twee jaar bijna 34 miljoen euro in de Vlaamse Rand”, zegt minister Weyts. “In onze provincie hebben we echt dringend bijkomende schoolbanken nodig.”

Het gaat bijvoorbeeld om regio Dilbeek, waar meer dan 1.000 plaatsen worden bijgemaakt. Maar ook in regio Grimbergen (180), Halle (380) en Vilvoorde (488) komen investeringen in extra schoolbanken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise