Cindy schrijft boek over meisje met mucoviscidose: “Tieners met deze ziekte laten inzien dat ze niet de enigen zijn”

Cindy De Sterck (42) uit Humbeek stelde op 16 oktober haar derde boek voor. ‘En toen werd ik groot’ vertelt het verhaal van een twaalfjarig meisje met mucoviscidose. Genoeg aanleiding voor een interview.

Hoe kom je erbij om over dit onderwerp een boek te schrijven?

“Een goede vriendin van mij heeft een dochter met muco. Toen ze mijn eerste boek hadgelezen, stelde ze me de vraag of ik het niet zag zitten om een boek te schrijven waarin het hoofdpersonage deze ziekte heeft. Er zijn al veel boeken geschreven waarin de hoofdpersoon ziek is of een beperking heeft, maar er verscheen nog geen enkel jeugdboek over deze ziekte. Tieners met muco hebben ook nood aan een boek waarin ze zichzelf kunnen herkennen en waaraan ze zich kunnen optrekken. Waardoor ze inzien dat ze niet de enigen zijn.”

Welk doelpubliek heb je met dit boek voor ogen?

“Zowel tieners als volwassenen zullen kunnen genieten van dit boek. Het is geschreven voor iedereen die houdt van een vlotlezend verhaal. Het boek zal je luidop laten lachen en misschien ook wel een traantje laten wegpinken. De eenvoudige schrijfstijl en de korte hoofdstukken maken dat ook mensen met dyslexie het zonder problemen kunnen lezen.”

Was het gemakkelijk om over dit onderwerp te schrijven?

“Ik heb me serieus moeten verdiepen in de leefwereld van een mucopatiënt. Urenlang heb ik gepraat met mijn vriendin en haar dochter, Maite. Naast hen heb ik ook nog andere mensen met deze ziekte geïnterviewd en ben ik te rade gegaan in het kinderziekenhuis te Jette. Hier kreeg ik heel veel informatie van het mucoteam. Ook lazen ze het hele manuscript na voor het naar de uitgeverij ging zodat er op medisch vlak geen onwaarheden in staan.”

Dit is reeds je derde boek. Heb je al plannen voor een vierde?

“Zeker weten! De eerste ‘ruwe’ versie van mijn vierde boek is zelfs al klaar. Ik hoop dat het er net voor de zomer zal zijn. Deze keer gaat het over een tienermeisje dat ongewenst zwanger wordt.”

Waar zijn je boeken te koop?

“Mensen die graag een gesigneerd exemplaar hebben, mogen gerust langskomen bij mij thuis. Je kan me bereiken via mail cindydesterck@yahoo.com of telefoon 0477/59.07.77.” Je kan het boek ook bestellen bij uitgeverij Het Punt, in elke boekhandel of online.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise