Allereerste Deskundige Energie aangesteld in Parel van Brabant

In Grimbergen de allereerste Deskundige Energie aan de slag gegaan. In het licht van de huidige energiesituatie zocht het gemeentebestuur een toekomstgerichte oplossing voor het beheer van het energieverbruik van het gemeentelijke patrimonium. De aanstelling van een voltijdse medewerker is ook een belangrijke stap in de realisatie van de doelstellingen binnen het Lokaal Energie- en Klimaatpact.

“De gemeente Grimbergen zet in op duurzaam energiebeheer van haar gebouwenpatrimonium”, zegt schepen Chantal Lauwers (Vernieuwing). “Om de visie rond energiebeheersing en energiereductie in concrete resultaten om te zetten, werd de gloednieuwe functie van ‘Deskundige energie’ in het leven geroepen.”

Schepen Kirsten Hoefs (CD&V) vult aan: “Onze Deskundige Energie is de sleutelfunctie tussen verschillende diensten die met energieverbruik bezig zijn. Zij zal zich focussen op het monitoren en bijsturen van ons energiegebruik in onze meer dan 100 gemeentelijke gebouwen. Vanuit deze monitoring kunnen we op een efficiënte manier onze prioriteiten rangschikken om ons patrimonium versneld energiezuiniger te maken.”

De gemeente kan met de LED-verlichting in sportcomplex Ter Wilgen en de zonnepanelen op het dak van GBS ’t Mierken al enkele mooie voorbeelden van energiebesparing voorleggen. “We zoeken verder naar manieren om energie te besparen binnen ons gemeentelijk patrimonium. Onze Deskundige energie zal de impact hiervan opvolgen”, geeft Hoefs nog mee.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise