Grimbergse geschiedenis in de kijker op Monumentendag

Op zondag 11 september kan je tijdens Open Monumentendag weer kennismaken met de geschiedenis van Grimbergen. Er is een keuze tussen verschillende activiteiten die ons rijkelijk aanwezig erfgoed in de kijker zetten.

Dit jaar staat Open Monumentendag in het teken van duurzaamheid. Samen met heel wat partners heeft Grimbergen ook dit jaar weer een mooi programma uitgewerkt.

“Er is keuze tussen verschillende activiteiten die ons rijkelijk aanwezig erfgoed in de kijker zetten. Of je nu houdt van kunst, oude gebouwen, ambachten of vliegtuigen… er zit iets bij voor iedereen”, zegt Karlijne Van Bree, schepen voor toerisme en erfgoedbeleid (Vernieuwing).

Erfgoed en natuur gaan hand in hand in Grimbergen. Een middeleeuwse motte die door de natuur wordt overgenomen, een kasteeldomein waar het kasteel verdween maar de bomen bleven staan, watermolens op de Maalbeek die het landschap mee vorm gaven, de ronde hangars van het vliegveld die werden gebouwd na WOII. De relatie tussen natuur en erfgoed gaf inspiratie en blijft dat tot op vandaag doen.

Het volledige programma kan je vinden via volgende link: www.grimbergen.be/open-monumentendag en www.openmonumentendag.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise